Retete culinare de top
Retete de post
retete culinare milka

Kaufland - Sarlota de capsuni cu iaurt

retete culinare / dulciuri, prajituri / Kaufland - Sarlota de capsuni cu iaurt
Adaugat la: 15-07-2007 21:57 Vizite: 10230 Nota: 2.7/5
1 2 3 4 5

Ingrediente

Capsuni - 700g
Zahar - 100g
Gelatina alimentara granule (sau 8 foi gelatina alba) - 40g
Iaurt - 200g
Sucul de la o portocala
Frisca lichida - 150ml

Mod de preparare

Aceasta reteta a aparut in ziarul Kaufland Constanta - 16.07-22.07.2007

Cureti si speli capsunile. Alegi pe cele mai frumoase (aproximativ 200g capsuni) si le pastrezi pentru ornat. Restul capsunilor le tai jumatati, le presari cu 2 linkuri de zahar si le lasi, in vasul acoperit, 1 ora. Intre timp pui la inmuiat in putina apa rece gelatina, 15g intr-un vas si celelalte 25g in alt vas.

Scurgi apoi sucul lasat de capsuni, il masori, completezi cu apa pana la 250ml, il incalzesti putin si il amesteci cu cele 15g gelatina inmuiata, pana se dizolva bine gelatina.

Torni compozitia intr-un castron mai larg si cand incepe sa se intareasca, tapetezi cu aceasta tot interiorul castronului, aplecand vasul in toate directiile (cum tapetezi cratita cu zahar ars).

Peste stratul de gelatina asezi aproape jumatate din capsunile care au stat cu zahar. Dai repede castronul la frigider. Zdrobesti restul capsunilor taiate si bati bine piureul obtinut cu iaurtul si restul de zahar. Bati frisca spuma. Storci portocala, incalzesti putin sucul si topesti in el restul de gelatina inmuiata (25g), apoi amesteci cu frisca si crema de iaurt.

Omogenizezi si torni compozitia in castronul tapetat cu gelatina si capsuni. Lasi cel putin 6 ore la frigider, apoi incalzesti usor castronul pe un vas cu apa calda, rastorni sarlota pe un platou si o ornezi cu fructele pastrate si eventual cu frisca.

Timp de preparare

Nu sunt introduse detalii.

Dificultate

Nu sunt introduse detalii.

Recomandari

Nu sunt introduse detalii.

Poza

Nu sunt introduse detalii.

Comentarii

Nume E-mail Verificare: Comentariu

Cele mai noi retete culinare

01. Gutui la cuptor - adaugat: 09-12-2011 02:47 02. Mancare de vinete - adaugat: 21-11-2008 01:16 03. Sufleu de peste cu ciuperci - adaugat: 07-03-2008 10:14

Cele mai noi sfaturi culinare

01. Sfaturi pentru pregatirea salatelor - adaugat: 27-08-2007 18:23 02. Sfaturi pentru cel mai bun gem - adaugat: 22-08-2007 20:50 03. Sfaturi pentru reusita compoturilor - adaugat: 22-08-2007 20:27
Developed by Bogdan Valentin Oasa - www.psd2markup.com, (c) www.topretete.ro - 2007